Eşti preţios!

Credem că primul pas către o societate primitoare şi integratoare este să îi învăţăm pe copiii noştri de mici că fiecare persoană în parte este creată cu talente şi daruri preţioase şi că respectul şi acceptarea sunt valori care construiesc relaţii puternice în comunitate.
În acelaşi timp, copiii clasei I s-au simţit speciali jucându-se împreună ca alţi copii.
Citeşti şi dăruieşti
În mediul rural, localnicii preferă să îşi trimită copiii mai degrabă la muncile câmpului decât să înveţe carte.
În comuna Ghindeni, judeţul Dolj, accesul elevilor la informaţie este limitat de numărul mic de cărţi disponibile în dotarea bibliotecii şcolii.
Prin campania derulată în 2 şcoli din Craiova, şcoala nr. 2 şi nr. 22, şi grădiniţa particulară Joylight, echipă ADT a avut două obiective: conştientizarea elevilor cu privire la importanţa lecturii şi motivarea elevilor din mediul urban să se implice activ în promovarea lecturii, prin donarea de cărţi pentru şcoală din comuna Ghindeni. Rezultatul?
130 de elevi din şcoli au acum acces la lectură. Peste 100 de cărţi au fost donate şcolii I-VIII din Ghindeni.
Craciunul mai aproape de TINEri!
In fiecare an Asociatia Aproape de TINEri deruleaza proiectul „Crăciunul mai aproape de TINEri”, dedicat familiilor afectate de sărăcie extremă atât în Craiova, cât şi în mediul rural. 50 de copii, din familii asistate social, de la şcolile 33 si 34, s-au bucurat in anul 2010 de venirea sărbătorilor de iarnă şi s-au simţit speciali, în ciuda dificultăţilor vieţii. Multora dintre noi ne este poate greu să înţelegem speranţa pe care o poate aduce în inima unui copil un eveniment de Crăciun. Totuşi, un asemenea moment este pentru ei unul din puţinele în care se simt preţuiţi, acceptaţi şi încurajaţi, parte a unei comunităţi. Trăind într-o societate avansată, europenizată, cu greu conştientizăm uneori că sărăcia este în mijlocul nostru, erodând viaţa şi speranţa celor ce se află nu foarte departe de noi. Eforturile noastre comune pot diminua acest fenomen susţinând în continuare proiecte similare.
„Mă joc şi învăţ”
Am ajuns pentru prima oară la grădiniţa din satul Spineni în mai 2010.
Lucrul care ne-a impresionat cel mai mult în acest prim contact a fost dorinţa părinţilor de a le oferi copiilor lor, în ciuda greutăţilor evidente, o şansă să crească altfel.
Am remarcat şi dedicarea şi interesul doamnei educatoare pentru copii. Dar au fost şi lucruri care ne-au izbit puternic, pe de o parte condiţiile extrem de modeste, pe de altă parte absenţa materialelor didactice şi a dotărilor elementare necesare predării şi învăţării.
A fost greu să nu remarcăm cele doar câteva jucării ponosite şi uzate care reprezentau sursa bucuriei copiilor în pauzele dintre activităţi.
Proiectul „Mă joc şi învăţ” a fost astfel efectul acestei vizite, în urma căreia ADT a demarat campania de strângere de fonduri pentru dotarea cu materiale didactice şi jucării a grădiniţei. El s-a născut din dorinţa de a oferi atât educatoarei, cât şi celor 11 copii din grădiniţă, posibilitatea de a beneficia de o educaţie adecvată, prin mijloace adecvate.
Prin „ Mă joc şi învăţ” ne dorim o intervenţie pe termen lung şi vrem să fim alături de grădiniţa Spineni până în 2014.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)